neljapäev, 4. märts 2021

 Mesisummid tutvusid Itaaliaga!

Mesisummi rühma lastel tekkis ühel päeval küsimus - millest makaronid küll tehtud on? Küsimusega pöörduti lasteaia koka poole ja kuna kõige parem viis asjas selgust saada on ikka ise järele proovida, otsustati koos makaroni- ehk pastategu ette võtta. Õpetaja Mari võttis samuti laste mõttesabast kinni ja otsustas pastateole lisaks veidi ka laiemalt Itaali maad ja selle kultuuri tutvustada. Ettevõtmisesse kaasati ka mei emaja liikumisõpetaja Terje, kes mõnda aega tagasi päris mitu aastat Itaalis elas, sealset kultuuri tundma õppis ja keelegi selgeks sai. Terje luges lastele itaaliakeelset raamatut ja lapsed kuulasid põnevusega.


Peale selle läks pastateoks: kaaluti jahu ja koksiti mune ning aina sõtkuti, sõtkuti sõtkuti. Osa taignast lasti üheskoos pastamasina vahelt läbi, tehti lintideks ehk tagliatelleks ja pisteti õhtusöögina nahka. Osa pastast vooliti sõrmede vahel gnocchi-laadseteks ja pakiti koju kaasa, et pastameistrid ka kodus oma uute oskustega kiidelda saaksid. 


 

 





 Igati tore ettevõtmine, mille käigus said lapsed uusi teadmisi Itaaliast ja selle kultuurist. Ikka selleks, et maailmakodamikuks kasvada.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

 Elurikkus Sipsiku õuel. Meie lasteaial on suur ja avar õueala, kus võiks kasvada  väga rikkalik taimestik ja  elutseda paljud putukad. kahj...