reede, 4. detsember 2020

 Matkata on põnev.

Meie lasateaias on tore traditsioon - kõik rühmad käivad vähemalt ühel korral nädalas lasteaia hoovist väljas matkamas. Oleme selle tarbeks omale soetanud ka natuke matkavarustust (seljakotid, termosed, sammulugejad, pealambid) mis pikka teekonda läbida aitavad. Matkamas käivad ka lasteaia kõige pisemad 2-3 aastased lapsed. Matkates satutakse väga põnevatesse paikadesse ja märgatakse looduses toimuvat palju enam, kui seda lasteaiahoov võimaldab. 

Jaanijussi rühmas tutvuti põhjalikumalt jõe, selle elanike ning seda ümbritseva loodusega. Uurimise käigus jõuti põnevate tegutsemisjälgedeni mis täpsemal uurimisel osutusid kopra omadeks. Nii kutsutigi rühma Kohila keskkonnahariduskeskusest Irene, kes selle looma eluviisist huvitava ülevaate andis ja kopra topise rühma lastele uurimiseks tõi. 



Kirsiks tordil oli aga tänasel matkal leitud uus ja värske tõendusmaterjal, et meie lasteaia vahetus läheduses, Keila jõe kaldal elab ja tegutseb üks tegus koprapere. 




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

 Elurikkus Sipsiku õuel. Meie lasteaial on suur ja avar õueala, kus võiks kasvada  väga rikkalik taimestik ja  elutseda paljud putukad. kahj...